• Acasa
  • Despre noi
  • Blog
  • Publicitate
  • Contact
Revista OK MAG
  • Acasa
  • Sfaturi practice
    • Beauty
    • Diete
    • Sănătate
    • Relații de cuplu
    • Fashion
  • Lifestyle
  • Familie
  • Casă și grădină
  • Culinar
  • Astrologie
  • Acasa
  • Sfaturi practice
    • Beauty
    • Diete
    • Sănătate
    • Relații de cuplu
    • Fashion
  • Lifestyle
  • Familie
  • Casă și grădină
  • Culinar
  • Astrologie
Revista OK MAG
No Result
View All Result
Home Rețete culinare
Cum se face drobul de miel

Cum se face drobul de miel

Gabriela B. de Gabriela B.
Share on FacebookShare on Twitter

Cuprins

Toggle
  • Ingrediente necesare
    • Organe de miel și carne:
    • Verdețuri și condimente:
    • Alte ingrediente:
  • Mod de preparare
    • 1. Fierberea organelor
    • 2. Tocarea ingredientelor
    • 3. Călirea cepei și usturoiului
    • 4. Amestecarea compoziției
    • 5. Asamblarea drobului
    • 6. Coacerea
    • 7. Răcirea și servirea

Drobul de miel este un preparat tradițional românesc, nelipsit de pe mesele de Paște. Este o rețetă gustoasă, bazată pe organe de miel, ouă și verdețuri, având o textură fragedă și un gust aromat. Dacă este pregătit corect, drobul poate fi savuros și echilibrat, fără gust puternic de miel.

Ingrediente necesare

Organe de miel și carne:

  • 1 ficat de miel
  • 1 inimă de miel
  • 1 plămân de miel
  • 1 rinichi de miel
  • 250 g carne de miel (opțional, pentru o textură mai moale)

Verdețuri și condimente:

  • 4-5 fire de ceapă verde
  • 4-5 fire de usturoi verde
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt
  • 1 legătură de mărar proaspăt
  • Sare și piper, după gust
  • 1 linguriță de cimbru uscat

Alte ingrediente:

  • 5 ouă crude
  • 2-3 ouă fierte (pentru umplutură, opțional)
  • 2 linguri de pesmet (opțional, pentru o textură mai fermă)
  • 1 lingură de ulei pentru călit ceapa
  • Prapur de miel (opțional, pentru înveliș)
  • Unt sau ulei pentru uns tava

Mod de preparare

1. Fierberea organelor

  • Spală bine organele de miel în mai multe ape reci pentru a îndepărta sângele și impuritățile.
  • Pune-le la fiert în apă cu sare și o foaie de dafin, spumând din când în când.
  • Fierbe-le aproximativ 30-40 de minute, până când sunt bine pătrunse.
  • Scurge-le și lasă-le să se răcească.

2. Tocarea ingredientelor

  • Toacă mărunt organele fierte cu un cuțit sau trece-le prin mașina de tocat carne, folosind sita mare (dacă vrei o textură mai rustică).
  • Toacă ceapa și usturoiul verde.
  • Mărunțește pătrunjelul și mărarul.

3. Călirea cepei și usturoiului

  • Încinge o lingură de ulei într-o tigaie și călește ceapa și usturoiul verde timp de 2-3 minute, doar cât să-și intensifice aroma.

4. Amestecarea compoziției

  • Într-un bol mare, amestecă organele tocate cu ceapa și usturoiul călite.
  • Adaugă pătrunjelul, mărarul, cimbrul, sare și piper după gust.
  • Încorporează ouăle crude și pesmetul, amestecând bine pentru a obține o compoziție omogenă.

5. Asamblarea drobului

  • Dacă folosești prapur de miel, spală-l bine și lasă-l la înmuiat în apă călduță pentru câteva minute.
  • Tapetează o tavă cu hârtie de copt sau unge-o cu unt.
  • Dacă ai prapur, întinde-l peste tavă, lăsând marginile să atârne în afară.
  • Toarnă jumătate din compoziție în tavă și nivelează.
  • Dacă vrei un drob umplut, așază ouăle fierte întregi pe mijloc.
  • Adaugă restul compoziției și nivelează bine.
  • Dacă folosești prapur, adu marginile peste compoziție pentru a o acoperi complet.

6. Coacerea

  • Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  • Coace drobul timp de 40-45 de minute, până când capătă o crustă aurie deasupra.
  • Dacă prapurul nu se rumenește suficient, poți unge drobul cu puțin ou bătut înainte de finalizarea coacerii.

7. Răcirea și servirea

  • Lasă drobul să se răcească complet înainte de a-l tăia, pentru a avea o textură fermă.
  • Se servește rece, alături de ridichi, ceapă verde și muștar.

Drobul de miel este unul dintre cele mai apreciate preparate de Paște, având o combinație echilibrată de carne, organe și verdețuri.

ShareTweetPin
Gabriela B.

Gabriela B.

Sunt Gabriela, o scriitoare pasionată de tot ce înseamnă lifestyle, inspirație și povești care merită împărtășite. Cu o experiență solidă în domeniu, colaborez cu OK-mag.ro pentru a aduce în fața cititorilor articole captivante, pline de autenticitate și stil. Cred că fiecare detaliu contează, iar poveștile bune reușesc să ne conecteze și să ne inspire.

Articole asemănătoare

Cum se coace dovleacul plăcintar

Cum se coace dovleacul plăcintar

Cum să faci iaurt de casă

Cum să faci iaurt de casă

rețetă tradițională pomană porcului

Rețetă tradițională pomană porcului 

Sarmale în foi de varză cu afumătură

Sarmale în foi de varză cu afumătură

No Result
View All Result

Categorii

  • Articole promovate
  • Casă și grădină
  • Diete
  • Familie
  • Fashion
  • Frumusețe
  • Horoscop și Astrologie
  • Lifestyle
  • Medicina naturistă
  • Relații de cuplu
  • Rețete culinare
  • Sănătate
  • Showbiz

Utile

Calculator caloric

Calculator fertilitate

Calculator Număr Karmic

Compatibilitate astrologică

Află-ți zodia chinezească

Ultimele articole

semințe de in

Beneficiile consumului regulat de semințe de in – mici, dar extrem de puternice

Cum îți îngrijești pielea după expunerea prelungită la soare

Cum îți îngrijești pielea după expunerea prelungită la soare

Alimentația care ajută la un somn mai rapid și odihnitor: ce să mănânci înainte de culcare

Fuego, devastat de moartea fostului mare campion: A fost un om bun, cald, care mă iubea

Bia Khalifa vrea să candideze la Președenție! Diva a declarat că vrea să fie peste toți românii!

ok-mag.ro

Descoperă universul OK-Mag.ro, sursa ta de inspirație zilnică pentru un stil de viață echilibrat și plin de culoare.

Despre

  • Acasa
  • Blog
  • Despre noi
  • Publicitate

Informatii utile

  • Politica de confidențialitate
  • Politica de utilizare cookie-uri
  • Termeni și condiții
  • Contact

Reviste pentru Femei

Revista Bravo

Revista Perfect Look

Revista Ghidul Femeii

Revista Femeia

Contact

Ai întrebări? Suntem aici pentru tine! Contactează-ne pentru suport, informații sau colaborări.

  • Acasa
  • Publicitate
  • Sitemap
  • Contact

© Ok-mag.ro. Toate drepturile rezervate.

  • Acasa
  • Sfaturi practice
    • Beauty
    • Diete
    • Sănătate
    • Relații de cuplu
    • Fashion
  • Lifestyle
  • Familie
  • Casă și grădină
  • Culinar
  • Astrologie